Reinsjakta 2019

Da er tiden for årets høydepunkt kommet nemmelig reinsjakta.

 

Snøhetta villreinutvalg prøver på samme måte som i fjor og legge ut oppsynenes observasjoner gjennomjakta her på denne facebooksiden. Nå er det ikke slik at det ikke finnes dyr i de områdene det ikke kommer melding fra. Det er vel mer et tegn på at det ikke har vært oppsyn i området den dagen.

Både på Snøhetta øst og snøhetta vest står flokkene spredt rundt i terrenget. Mer nøyaktige opplysninger kommer fra i morgen av.

CWD:

Som dere alle kjenner til skal alle dyr eldre en kalv prøvetas for CWD. Mer informasjon om hvordan og hvorfor finner dere på linken under her.  Husk både hjerneprøve og lymfeknuter.

https://www.hjortevilt.no/skrantesjuke/skrantesjuke-jaktinnsamling/

Kjever

Det samme gjelder med kjever, kjevene skal leveres inn slik som tidligere år. Dette på grunn av at forskningen henter ut mye relevant og god informasjon fra kjevene, når det kommer til kondisjonen hos dyrene. Det er forskjellige steder og levere inn kjevene, kontakt deres rettighetshaver/kortutsteder for mer informasjon om dette.

Nytt av året er at alle de som fyller ut merkelappen/kjevelappen helt korrekt, blir med i neste års trekking av et brøkdyrkort.  Da må alle opplysningene være fylt ut nøyaktig og dyret må være nøyaktig veid.

Rapportering innlevering

Alle sammen må huske å levere inn villreinkortene sine senest 5 dager etter endt jakt.
Alle sammen skal rapportere felte dyr på https://hjorteviltregisteret.no/ fortløpende etter at de er ferdig med jakta og helst før man sender inn CWD prøvene.

GPS-dyr

Snøhetta villreinutvalg oppfordrer alle til å skyte dyr med GPS sender. Det er samme ordning som i fjor, hvor dette blir et ”bonusdyr”. Det eneste du trenger er en gyldig fellingstillatelse. Har du ikke med deg CWD prøvesett må du ta med deg hode ned, slik at du får tatt CWD prøve av dyret. Du får da et nytt kort, om du har brukt kontrollkortet ditt.

Jaktoppsynet skal være mulig og få tak i på jakt 1, men det er ikke alle steder det er like god kontaktmulighet

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.