Utvidelse av villreinjakta 2018

Styret i Snøhetta villreinutvalg har nå behandlet en e-postsak vedrørende forlengelse av jakta til og med Søndag 23 September. De har også behandlet forslag om å åpne grenser både på Snøhetta øst og Snøhetta vest. Vedtaket følger under, spre dette så godt dere kan til årets jegere.

Styret har vedtatt følgende:

1. Jakta forlenges med 1. uke fra 17.9 til og med 23.9, dette gjelder både østområdet og vestområdet.

2. VEST: På Snøhetta vest ble det vedtatt og åpne alle grenser fra 17.9 til og med 23.9, dette for å øke fellingsprosenten. (Dette gjelder alle villreinfelt SNØ (16-32)

3. ØST: På Snøhetta øst ble det vedtatt følgende De grensene som er åpnet åpner fra 17.9 til og med 23.9 (Se vedlagt kart): Alle området bortsett fra det som er i kartet og beskrevet under er åpnet for jakt for de med Sunndals og Oppdalskort. Jaktgrense for de med Oppdals og Sunndalskort: Det er opprettet en grense over Svartdalsfjellet over sørlige deler av Tungmyrin til Langranden, følger så elva Grøna (på Lesja) Nordøstover til man treffer ringvegen, følger så ringvegen østover til Snøheimveien og sørover til Hjerkinn, følger så E6 til Dombås og veien til Elva Jori og til Svardalsfjellet igjen: Se vedlagt kart. (Dette gjelder alle villreinfelt SNØ (1- 15)
De med kort i fra Lesja og Dovre, kan fortsatt jakte i de områdene som ikke er åpnet fra jegere fra Sunndal og Oppdal.
Husk restriksjonene fra jakt fra vei.

Restriksjonene som forsvaret har i Grøndalen er fortsatt gjeldene se. Link for restreksjoner i uke 38. https://www.forsvarsbygg.no/…/hjerkinn–ferdselsrestriksjon…

Vi oppfordrer også jegerne våre til å spre informasjon om hvor dyrene er observert, og om at alle har på seg et klesplagg med rød/orange farge, slik at det ikke oppstår skumle, og farlige situasjoner.

Vi vil også opplyse om at rypejakta er begynt i disse områdene og alle jegere må ta hensyn til hverandre. Det er blant annet en fuglehundprøve i området fra Snøheimvegen ca fra Haukberget, kollfoten- hestjeterhytta til foten av Nyseterhøe den 21.09 til 23.09.

Dette vedtaket er fattet for å bedre fellingsprosenten, og for å gi de rettighetshaverne/jegerne, som har hatt lite dyr og dårlig fellinger under jakta til nå mulighet til å finne områder hvor det er dyr.

Vi oppfordrer på det sterkeste alle til å ta hensyn til andre jegere, utøve jakten så humant så mulig.

Mvh
Styret i Snøhetta villreinutvalg

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.